Biografie

 

Annette (1966 Deventer) gebruikt regelmatig de camera als schetsboek. Met de zorgvuldig uitgekozen foto's gaat ze in haar atelier aan de slag. Zij wil graag dat de toeschouwer in het doek wordt getrokken. Om meer eigenheid in haar werk te creeeren, ze past diverse technieken en materialen toe om zo te komen tot een eigen compositie.

Zij brengt de acrylverf laag op laag aan en schuwt niet om nieuwe technieken uit te proberen en te gebruiken. Bij elk schilderij is Annette op zoek naar balans tussen gelaagdheid, textuur, kleur en sfeer.

Kenmerk van haar werk zijn de zeer fijne lijnen in een soms grove structuur. Regelmatig probeert ze nieuwe technieken en composities uit. In het najaar van 2018 is zij gestart met een een nieuwe lijn van kunstwerken waarin wol en vilt een hoofdrol gaan krijgen.

De afwisseling en de manier van werken geven haar de vrijheid en vooral het plezier in het schilderen. 

 

 

Annette komt uit een creatief gezin. Broer Hans is docent aan de Artez Kunstacademie te Arnhem (2e prijs Prix de Rome 1996) , zus Erna is styliste/illustratrice  en zus Karina is Ceramiste.

Annette heeft in november 2018 een kunstprijs gewonnen van de Rotary Raalte met het schilderij "Boetelerveld". Schilderij is op groot spandoek afgedrukt van 2x3 meter en was van januari tm december in 2019 te zien in 6 dorpen in Salland.