Biografie
Kind van ouders die zijn opgegroeid in Noord Groningen (Het Hogeland) en momenteel woonachtig in Raalte.
Passie voor natuur weergegeven in schilderijen en wolart.
Annette gebruikt regelmatig de camera als schetsboek. Met de zorgvuldig uitgekozen foto's gaat ze in haar atelier aan de slag.
Met snelle verftoetsen werkt ze op haar gevoel.
Zij brengt de acrylverf laag op laag aan en schuwt niet om nieuwe technieken uit te proberen en te gebruiken. Bij elk schilderij is Annette op zoek naar balans tussen gelaagdheid, textuur, kleur en sfeer.
Regelmatig probeert ze nieuwe technieken en composities uit. Ze maakt kunstwerken met dialoog tussen realistische en abstracte voorstellingen.
Sinds een paar jaar maakt Annette ook Wolart van Merinowol.
Ze gebruikt 2 technieken in haar wolart. Zowel nat- als ook de droogvilt techniek.
Het zijn meestal minimalistische kunstwerken met een abstracte voorstelling.
De afwisseling van werken met verschillende technieken en materialen geven haar de vrijheid en vooral het plezier in het creëren van haar kunstwerken.
2024 staat oa in het teken van project het Hogeland in Noord Groningen.
Ode aan haar overleden moeder Nera Halsema uit Wehe-den-Hoorn.
Het project begint in de oktober 2023 met een verblijf in de Vossenburg in Ulrum met memory lane langs de dorpen en landschappen van het Hogeland met het geschreven boek "Garstenheem de Familie Halsema" onder de arm.
Het Hogeland wordt weergegeven in abstracte composities van oa kerk in Wehe-den-Hoorn, Noordpoldersijl, Warfhuizen, de kwelders ea.
Wolart vilttechnieken van merinowol op oa houten panelen.
de coördinaten staan vermeld op de artworks.
Landschap artwork - schilderijen - woolart
Annette komt uit een kunstzinnig gezin. Broer Hans is docent aan de Artez Kunstacademie te Arnhem (2e prijs Prix de Rome 1996) , zus Erna is styliste/illustratrice en zus Karina is Keramiste.
Annette heeft in november 2018 een kunstprijs gewonnen van de Rotary Raalte met het schilderij "Boetelerveld". Schilderij is op groot spandoek afgedrukt van 2x3 meter en was van januari tm december in 2019 te zien in 6 dorpen in Salland.